Persoonlijke vendetta richting Verstappen

  • Door Autoservice Goes
  • 23 oktober 2017
  • Reacties uitgeschakeld voor Persoonlijke vendetta richting Verstappen

Gary Connelly hoeft voorlopig geen uitnodiging voor een verjaardagsfeest bij de familie Verstappen te verwachten.

Volgens Max Verstappen heeft dit Australische lid van de wedstrijdleiding in de Formule 1 het duidelijk op hem gemunt.

Dat werd volgens de woedende Limburger (20) opnieuw duidelijk in Austin, toen hij na een weergaloze inhaalactie bij Kimi Räikkönen werd bestraft met een tijdstraf van vijf seconden. Voor miljoenen televisiekijkers werd Verstappen vlak voor de podiumceremonie weggehaald, omdat hij zijn derde plaats moest afstaan aan de Fin.

“Het is al de derde keer dat dit gebeurt met deze steward”, foeterde Verstappen, die er de nodige krachttermen uitgooide, over Connelly. “Ik heb hem toch al niet mee, dus ik hoop dat hij dit hoort.”

Verstappen kreeg bijval van onder anderen zijn vader Jos, van teambaas Christian Horner en van Mercedes-adviseur Niki Lauda, die de beslissing om Verstappen na zijn gewaagde inhaalactie te straffen de ‘slechtste ooit’ noemde.

Dat Verstappen naar Connelly wijst, staat niet op zichzelf. De Australiër gaf de Nederlander vorig jaar in Mexico ook een ‘penalty’. Verstappen verremde zich toen, reed een stuk over het gras, maar was vervolgens niet van plan zijn derde plek af te staan aan Sebastian Vettel. Ook toen kwam dat hem op ‘vijf seconden’ te staan en ook toen werd Verstappen op het laatste moment weggehaald uit het topdriekamertje.

De Limburger voelde de bui vorig jaar in Japan ook al hangen, toen hij als tweede eindigde, maar het topteam van Mercedes een protest wilde indienen na een verdedigende actie van Verstappen ten opzichte van Lewis Hamilton. Connelly was ook toen een van de leden van de wedstrijdleiding, zou zelfs op eigen houtje naar de hospitality ruimte van Mercedes zijn gegaan en hebben aangedrongen op een protest. Mercedes trok die aanklacht later alsnog in. De houding van Connelly, die bekend staat als hardliner, een ‘objectieve’ steward, werd toen duidelijk betwist.

Dat een van de vier stewards zich op die manier zo laat gaan, zorgde ook toen al voor veel gefronste wenkbrauwen. De eigengereide Connelly mocht ondanks de vraagtekens bij zijn gedrag echter gewoon aanblijven als lid van de wedstrijdleiding.

De Australiër was vroeger zelf een rally-coureur en werkt sinds 1989 al namens de overkoepelende organisatie FIA als wedstrijdsteward in de koningsklasse van de autosport. Maar de mooiste manoeuvre tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten kon hij blijkbaar niet waarderen. Zijn persoonlijke vendetta richting Verstappen – en met name het inconsequente ‘strafgedrag’ – ligt inmiddels meer dan ooit onder een vergrootglas.

Connelly was een van de stewards. Ook de Finse oud-Ferrari-coureur Mika Salo behoorde gisteren tot de wedstrijdleiding. Het neemt de zweem van belangenverstrengeling niet bepaald weg.

Via:: https://www.telesport.nl/premium/artikel/124668/autosport/persoonlijke-vendetta-richting-verstappen

Categorieën: Nieuws - Overig

Reacties zijn afgesloten.