Max Verstappen van derde naar vierde

Max Verstappen van derde naar vierde

Max Verstappen heeft in de Grote Prijs van de Verenigde Staten zijn racetalent weer eens geëtaleerd. De Nederlandse Formule-1 coureur reed zijn Red Bull in een inhaalrace vanaf de zestiende positie bij de start naar de derde plek aan de finish. Een tijdstraf zette hem helaas een plek terug.

De Limburger was met een gridstraf naar achteren gezet in de startopstelling. Hij was meteen op dreef in de beginfase van de race. Verstappen haalde binnen zeven ronden negen concurrenten in. Vlak voor de finish passeerde hij na een spectaculaire actie de Fin Kimi Räikkönen van Ferrari. Het leverde hem een derde plek op, maar een tijdstraf zette hem een plek terug naar vier. De wedstrijdjury gaf Max een tijdstraf van vijf seconden, waardoor hij van de derde naar de vierde plaats terugviel. Hij kreeg het verwijt dat hij bij het inhalen met zijn hele bolide buiten de baan reed en dat is niet toegestaan. De Nederlander was wel weer een klasse apart op het circuit in de Texaanse stad Austin.

Lees verder…

Via:: https://www.autoweek.nl/nieuws/43152/max-verstappen-van-derde-naar-vierde?utm_source=rss&utm_medium=rssdefault&utm_campaign=rssfeed

Categorieën: Nieuws - Overig

Reacties zijn afgesloten.