Langer verblijf bij Red Bull lonkt voor Verstappen

  • Door Autoservice Goes
  • 20 oktober 2017
  • Reacties uitgeschakeld voor Langer verblijf bij Red Bull lonkt voor Verstappen

Vier races voor het einde van het seizoen worden voor het nieuwe Formule 1-jaar de kaarten al geschud.

Dus rijdt Carlos Sainz zondag in Austin niet bij Toro Rosso, maar Renault en wordt zijn positie bij het opleidingsteam van Red Bull weer ingenomen door Brendon Hartley. Ook Max Verstappen zit niet stil. Aan de vooravond van de Grote Prijs van Amerika broeit er duidelijk iets bij de 20-jarige coureur. Iemand die altijd maar bezig is om stappen voorwaarts te maken. En het begint er steeds meer op te lijken dat dit de komende jaren bij Red Bull gaat gebeuren.

Daniel Ricciardo

Onder de warme Texaanse zon stelt Verstappen: “Ik ben bezig met de lange termijn. Weeg nu vooral allerlei zaken af. Kijk ik naar Red Bull dan heb ik te maken met Daniel Ricciardo die 28 is en een team waar ik een klik mee heb. Kijk ik naar Mercedes en Ferrari dan zitten daar Lewis Hamilton en Sebastian Vettel, dus wordt het moeilijk om daar als nummer 1 binnen te komen. Bovendien zitten Lewis en Sebastian niet te wachten om iemand als mij binnen te laten. Intussen accepteer ik geen nummer twee positie meer. Die tijd is geweest.”

Hij vervolgt: “Ik geloof trouwens niet in een team met twee nummers één. Dat heeft al niet gewerkt sinds de tijd dat McLaren geen keuze tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton wilde maken. Daarom krijg ik een steeds beter gevoel bij Red Bull.”

Intelligent als hij is, zegt Verstappen dit niet zomaar. Het is een indicatie dat achter de schermen druk gewerkt wordt aan een langer verblijf bij Red Bull, die voor hem op 17-jarige leeftijd de poort naar de Formule 1 open zou zetten. Waarbij als wisselgeld voor zijn loyaliteit, Verstappen een organisatie in het vooruitzicht wordt gesteld die binnen afzienbare tijd voor de wereldtitel gaat. In dat geval moet er serieus rekening mee worden gehouden dat zijn tot eind 2019 doorlopende contract open wordt opengebroken. Wat dat betreft hebben zijn winst in Maleisië en tweede plaats in Japan de ambities binnen Red Bull extra op scherp gezet.

Via:: https://www.telesport.nl/premium/artikel/124135/autosport/langer-verblijf-bij-red-bull-lonkt-voor-verstappen

Categorieën: Nieuws - Overig

Reacties zijn afgesloten.