Kater voor Verstappen

Max Verstappen liet zich in Austin weer eens gelden door als derde te finishen na gestart te zijn in de achterhoede, maar raakte die plek gelijk daarna weer kwijt.

De Nederlander moest in Austin op de zestiende plek starten als gevolg van gridstraffen, omdat zijn team Red Bull Racing meer nieuwe Renault-motorenonderdelen had laten monteren dan per seizoen toegestaan. Na een goede start reed hij binnen vijftien ronden naar voren – en kwam zelfs even aan de leiding, maar viel terug in de pitstopreeks.

In de slotfase wist Verstappen door het voordeel van snellere banden wel weer op zeer knappe wijze de derde plek van Kimi Räikkönen (Ferrari) af te pakken. Daarmee eindigde de Nederlander voor de vierde maal dit seizoen op het podium.

Direct na de finish kreeg Verstappen echter een tijdstraf van vijf seconden, omdat de inhaalactie op Räikkönen buiten de baan om ging. Daarmee werd de Limburger teruggezet naar P4.

Winnaar

Lewis Hamilton won de race met dominantie, al was dat voor de Mercedes-coureur nog niet genoeg om zijn vierde wereldtitel te veroveren. Sebastian Vettel werd namelijk tweede; Ferrari-teamgenoot Kimi Räikkönen werd dus derde.

Vettel maakte aanvankelijk ook de beste start, waardoor de Ferrari-coureur gelijk de eerste plek van rivaal Hamilton (Mercedes) afpakte. De Brit wist op dat moment niet te pareren en moest aansluiten.

In de zesde ronde sloeg Hamilton echter wél hard terug: met een strakke inhaalactie op Vettel bij het achterste rechte stuk van de baan veroverde hij de eerste plek terug. Vettel kon niets doen dan weer aanhaken, terwijl het publiek luid juichte voor de actie van de Mercedes-kopman. Hamilton kon zo uiteindelijk de zege naar zich toe trekken.

Via:: https://www.telesport.nl/artikel/124613/autosport/kater-voor-verstappen

Categorieën: Nieuws - Overig

Reacties zijn afgesloten.